Geld lenen voor een auto

Indien u geld wilt lenen voor de aankoop van een auto, zorg er dan voor dat de lening is afgelost als u weer aan een andere auto toe bent. Dit soort situaties kunnen ook ontstaan bij de vervanging van de auto die u beslist nodig heeft of de wasmachine. Als je een auto hebt, ben je wettelijk verplicht een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade van anderen die je met de auto veroorzaakt.

Als u niets of te weinig per maand overhoudt, kunt u ook een andere oplossing zoeken. Misschien kunt u de aankoop een tijdje uitstellen, of kunt u iets aanschaffen dat minder duur is. Of mogelijk kunt u ervoor kiezen iets te repareren, in plaats van het te vervangen.

Voor de financiering van een auto zijn speciaal autofinancierings leningen af te sluiten. Dat kunt u doen met een aflopend krediet zoals een persoonlijke lening. Omdat de auto een waardevol bezit is, kun je ook de schade aan je eigen geld lenen auto verzekeren. Dat kan door een beperkt of een uitgebreid cascoverzekering af te sluiten.

Als u toch uitkijkt naar een nieuwe auto, is het handig om direct uit te rekenen welke verzekering u hiervoor kunt afsluiten.