Lenen via internet

Op internet lenen particulieren en ondernemers geld aan elkaar uit voor betere tarieven dan de banken rekenen. Bovendien weten ze de traditionele risico’s van persoonlijke leningen aan bekenden te vermijden. Door middel van een ingenieus systeem is het mogelijk dat mensen met teveel geld hun fortuin aanbieden tegen een rente en een looptijd die ze zelf bepalen. De andere kant van de leden kan een keuze maken uit de aanbiedingen en zo kan een deal gesloten worden. Zonder bank en hopenlijk ook nog eens goedkoper.

Het offline en online aanbod met betrekking tot leningen verschilt behoorlijk met elkaar. Met name de offline leningverstrekkers bemoeilijken het voor u, omdat zij vanzelfsprekend alleen de voordelen benadrukken en uiteraard een goede verkoopbabbel klaar hebben staan. Daarnaast is het ook niet mogelijk om leningen te vergelijken, wat bij lenen via internet wel mogelijk is. Wanneer u op internet lenen websites bekijkt, kunt u op elk gewenst moment deze weer bekijken en makkelijker bekijken welke voor u het gunstigst uitpakken.

Lees voor het afsluiten van een lening eerst de kleine lettertjes en de financiële bijsluiters. Een lening is geen slimme keuze als u deze als aanvulling op uw uitkering wilt gaan gebruiken.